svetionicar

Sto od drvene palete

Ako Vam je kuća puna biljaka, nikad nema dovoljno mesta za sve njih kad krene zima. Spremajući svoje biljke za prezimljavanje, vrlo brzo sam uvideo da jednostavno nema mesta za sve. I dok je najveći deo biljaka morao da se smesti na  police improvizovane od celih paleta za zidarske blokove, za jedan majušni slobodni deo dnevne sobe mi je zatrebao manji sto. I to brzo.

Upotrebio sam nogare i daske od paleta i jednu mediapan ploču dobijenu davno od druga. Bilo mi je bitno da ploča ne bude manja od 70x60cm (70cm je dimenzija prostora u koji je ovaj sto trebao da bude uglavljen, a 60cm dužina letvi skinutih sa paleta). Visinu stola mi je odredio već postojeći sto, kome je ovaj napravljeni priključen kao dodatni prostor (76cm).

Potreban materijal:
4 nogare
8 letvi za gornji i donji okvir
5 letvi za donju ploču
1 gornja ploča )od bilo kakvog vodonepropusnog materijala, mada može i bilo koji drugi materijal, ali ćete naknadno morati da ga prekrijete najlonom, mušemom, plastikom,…)
52 šrafa dužine 3cm (nisu potrebni duži)

Potrebno vreme: nogare (koje su inace oko 105cm duge) sam skratio na meru motornom testerom (vide se loiji rezovi na fotografijama), a elemente spajao šrafovima radeći akumulatorskim odvijačem i trebalo mi je oko 30 minuta da sve ovo sklopim. Ako budete morali da radite nekim “sporijim” alatom, onda će Vam trebati više vremena, ali verujem da ćete i tako sve završiti za oko sat vremena.

Troškovi: šrafovi koštaju oko 100 dinara (ukupno), a ako nemate ploču dobru za gornju površinu, cena će zavisiti od toga gde i po kojoj ceni je budete kupili. Naravno, podrazumeva se da imate negde u dvorištu, garaži, podrumu, 2 palete ili neki sličan “izvor” materijala za nogare i letve.

moji projekti

mare pannonium garden

kolekcija semena starih sorti povrća. ništa hibridi.

paradajz u boji

knjiga o starom paradajzu

BLOG

o bašti

cyclopresso

yt kanal o drumskom biciklizmu.

onokaoumetnos`

dok čekaš da se jedno more vrati, pa šuštiš kao talas među lejama i tražiš školjke ispod oraha.

cikloonako

blog o drumskom biciklizmu

Dedamrazovanje

najlepših 10 dana, svake godine 🙂

napravio svetioničar jednog vrelog jula 2022, praštajte sve greške i hvala svima koji su pomogli • svetionicar@gmail.com

Sve fotografije i tekstovi su privatno vlasništvo i nije dozvoljeno neovlašćeno kopiranje i korišćenje.