svetionicar

Na kraju, pre početka

Neki kažu da sam završio pola posla. Drugi kažu da sam završio tek trećinu. Ko zna, verovatno je sredina negde između. Da je para ko što nije, preostali deo posla (barem onaj koji je planiran) bi mogao da se uradi za najviše mesec dana. Komotno. Ovako, ostaje da uživam u novom prostoru onakvom kakav jeste, sa polumutnim pogledom kroz velike prozore napravljene od letvi i dva sloja plasteničkog najlona. Biljke su zadovoljne, mnoge će preživeti ovu zimu. Mačke su zadovoljne, mogu da protegnu noge između dva spavanja, a da im se ne pokvase repovi.

Da li sam mogao da prođem bolje, brže, jeftinije,…? Verovatno. Sad ne bih napravio propuste kakve sam pravio radeći u 100% neznanju, neke delove posla bih bolje organizovao, a i teško je zamisliti da bi se desio neverovatan niz loših događaja koji su uveliko poremetili gradnju i završetak ovog projekta. Imao bih mnogo više samopouzdanja, ne bih čekao sate i dane da mi neko da “zvaničnu” potvrdu o nečemu što sam i sam znao ali nikad nisam lično uradio. Mnogo toga bi bilo drugačije.

Sad i da napravim 100 drugih kuća, da svaka bude i veća, i lepša i bolja po svim merilima od ove, ovo će uvek i zauvek ostati moja PRVA kuća. I to joj niko i ništa ne može oduzeti.

Ni meni 🙂

Srdačno Vaš,
Svetioničar

NAPOMENA: Sve što budete videli je plod prikupljnog znanja sa interneta, malo saveta od stručnjaka i “stručnjaka” i snalaženja i to nikako ne znači da se ovi poslovi obavezno moraju raditi na ovakav način. Ja ovde smao pokazujem kako sam ih ja uradio, za sebe.
Zato, ako poželite da uradite išta od svega ovoga, radite na svoju odogovornost i rizik.

p.s. Za sve one koji su strpljivo pročitali sve što sam napisao i pokazao u vezi ove dogranje, evo još jedne male pomoći – koliko je sve koštalo 😉

moji projekti

mare pannonium garden

kolekcija semena starih sorti povrća. ništa hibridi.

paradajz u boji

knjiga o starom paradajzu

BLOG

o bašti

cyclopresso

yt kanal o drumskom biciklizmu.

onokaoumetnos`

dok čekaš da se jedno more vrati, pa šuštiš kao talas među lejama i tražiš školjke ispod oraha.

cikloonako

blog o drumskom biciklizmu

Dedamrazovanje

najlepših 10 dana, svake godine 🙂

napravio svetioničar jednog vrelog jula 2022, praštajte sve greške i hvala svima koji su pomogli • svetionicar@gmail.com

Sve fotografije i tekstovi su privatno vlasništvo i nije dozvoljeno neovlašćeno kopiranje i korišćenje.