Skela na brzu brzinu

Iznajmljivanje skela je... nemogu reći skupo, jer nemogu da procenim koliko dana bi neka ekipa majstora/pomoćnika radila ono što sam ja raio, pa samim tim i ne znam koliko bi para koštalo iznajmljivanje jedne skele. Znao sam da posao rađen u ovoj, "mojoj" varijanti, neće trajati kratko i samim tim sve što bih iznajmio, koštalo bi 4, 5, 8, 15 puta više nego na drugim gradilištima. Pošto spadam u višlje ljude, skela mi nije trebala sve dok zidovi koje sam zidao nisu dostigli 9. red (180cm). I ovaj red bih mogao da ređam bez pomoći skela, tako sam ga i započeo, ali sam već posle 2 bloka uvideo da je nezgono (nemoguće) ređati blokove i proveravati kako su poravnati.

Do ove visine sam stigao u neku subotu popodne, već niko i ništa ne radi, dan još daleko od smiraja pa ima vremena da se odradi još dosta toga, pa sam zato na brzinu sklepao ovu "skelu" koju ću samo ovaj put staviti pod navodnike. Za mene, ona je već tog dana postala prava skela i to ostala do poslednjeg bloka, junački izdržala mojih stdvadesetikusur kilograma + 23kg bloka u rukama + 3-4 bloka na sebi + kanta lepka. Malo li je?

Prednosti ove skele su što se napravi za 5 minuta (doslovno), vrlo je jaka i košta koliko koštaju ekseri koje ste u nju ukucali.
Mana je što je sastavljena od 3 dela koji nisu toliko teški koliko su ponekad kabasti za nošenje.

Ja sam koristio dve ovakve skele povezane žicom jedna za drugu i jednu malo manju koja mi je služila za lakše penjanje na "glavnu" skelu. Meni je poslužila više nego dobro, nadam se da će još nekom pomoći.

Skela  Skela Skela 
Skela  Skela  Skela